Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

Tjekkiet 

Den gyldne stad - et af Europas mest attraktive feriemål. Alle er begejstrede for den vidunderlige kulturby.

En rejse til Tjekkiet er en oplevelse værd.

Frodige flade landområder, brusende floder, høje bjerge og en hovedstad som Prag, der ikke alene er historisk interessant, men også har en helt speciel charme, der som en gammel kærlighedsaffære formår at trække sine gæster til igen og igen.

Seværdighederne er mange - og store.

Krone Rejser anbefaler:

Ski i Harrachov:
Byen Harrachov kan tilbyde et stort skisportsterræn. Her kan man om vinteren stå slalom, langrend og dyrke skihop. Harrachov udgør i sommerhalvåret en perfekt base for en vandreferie, og byens mange aktiver tiltrækker da også hvert år rigtig mange turister.

Borgen Karlstein:
Den gotiske borg Karlstein ligger på en klippetop, og en tur derop må foregå til fods et par kilometer gennem landsbyen af samme navn. Karlstein er åben næsten hele året, og har man set borgen, ligger der i samme område både smukke vandrestier og fascinerende drypstenshuler.

Naturparken Cesky ráj:
Naturparken Cesky ráj er med sine groteske klippeformationer, uhyggelige kløfter og usandsynligt smukke udsigtspunkter ganske enestående. Mange drager til Cesky ráj for at prøve kræfter med stedets fascinerende basalt-klipper, men for den mere jordnære turist vil en ganske almindelig vandretur også være en stor og smuk oplevelse.

Theresienstadt:
Theresienstadt behøver vist ingen nærmere introduktion. Det var her, de nazistiske bødler under Anden Verdenskrig omdannede en hel by til en grusom udryddelseslejr for jøder og andre "afvigere". Godt 35.000 sjæle mistede livet i lejren, mens lige så mange blev sendt videre til en lige så forfærdelig skæbne i andre lejre i Polen og Tyskland. Byen er i dag atter befolket, men udryddelseslejren og det tilhørende museum vidner stadig om de mange stakkels skæbner, der mistede livet under krigens uhyrligheder.

Karlsbroen:
Karlsbroen er Prags mest berømte monument. Den blev bygget i 1357og forbinder med sine 520 meter Prags to halvdele. Broen er udsmykket med over 30 flotte statuer.

Karlovy Varys kraftfulde kilder:
Karlovy Vary rummer en lang række varme kilder. Kilderne springer i godt to kilometers dybde, og deres temperatur varierer mellem 40 og 72 grader. Den mest kraftfulde kilde, Vridlo, pumper flere tusinde liter vand ud i minuttet, og disse ledes fra udspringet over i mindre drikkekar, hvorfra man kan læske sig med de helsebringende dråber.

Byen Plzen - pilsnerens arnested:
Byen Plzen i den vestlige del af Tjekkiet kan bryste sig af at være intet mindre end stedet, hvor den i hele verden så folkekære pilsner så dagens lys for første gang. I Plzen har man brygget øl gennem århundreder og eksporterer i dag byens nok kendteste produkt Pilsner Urquell til store dele af verden. Byen rummer foruden sit store bryggeri et ølmuseum og er hvert år i oktober vært for en ølfestival.

Byen Spindleruv Mlyn - perfekt til skisport:
Spindleruv Mlyn ligger i 850 meters højde og er ikke uden grund en central turistby i Krkonose. Her har den mægtige flod Elben sit udspring, og byen udgør med sine lifter et perfekt udgangspunkt for en vellykket skiferie.

God fornøjelse i Tjekkiet !
 
VALGTE
FERIEMÅL