Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

Firenze 

Romantikkens hovedstad i Toscana!

Firenze Italiens kunstperle 

Bestil en miniferie til  Firenze og du er på vej til et af de mest eftertragtede turistmål i verden. Firenze er ganske enkelt Italiens skatkammer af kunst og arkitektur og her finder du den ene fantastiske opdagelse efter den anden. 

Firenze er for kunst hvad Wien er for musik. På en miniferie i Firenze får du opdager du en by, der har opfostret store intellektuelle kunstgenier, som fx Leonardo da Vinci, Donatello, Michelangelo, Dante, Machiavelli, Brunelleschi, Ghiberti, Masaccio, og mange flere.

En by med så store kunstneriske sønner har selvfølgelig også et museum, hvor deres værker kan ses. Firenze byder på Uffizi-galleriet, som rangerer lige så højt som Louvre i Paris og Prado i Madrid. Her er ofte timelange køer, så det er en stor fordel at ringe til muséet og få et reservationsnummer, samtidig med at du bestiller dine flybilletter. Bemærk, at du skal benytte en anden indgang, hvis du har reserveret.

Hvis du starter din sightseeing i Uffizi, kan du nemt blive på Piazza Signoria og se Firenzes 700 år gamle palads Palazzo Vecchio, som har været hjemsted for både Medici-familien, Firenzes byråd, regeringen og Italiens parlament. Det er også her, du finder friluftsmuséet Loggia della Signoria med alle dets berømte skulpturer.

Ikke langt fra pladsen finder du Firenzes domkirke Santa Maria del Fiore en kirke, der er hele opholdet værd. Den er nemlig særpræget med sine trekanter, runde cirkler, rektangler og statuer. En aparte og temmelig prangende kirke, men alligevel en smuk kolos.

Du kan se kirken indvendig, gå i dåbskapellet, komme op i kuplen og gå på Domkirkemuseet.

På din vej til Firenzes domkirke kan du også smutte ind i Santa Maria del Carmine-kirken, som er verdensberømt for Brancacci-kapellet med Masaccios bedste fresker som senere blev til inspiration for da Vinci og Michelangelo. 

Firenze har et hav af seværdigheder hvor det blandt de vigtigste kan nævnes San Lorenzo-kirken, Santa Groce-kirken, Nationalmuséet Bargello og Firenzes gamle maleriske bro Ponte Vecchio, som er et absolut must.

Firenze har selvfølgelig også mange dejlige italienske restauranter og isbarer. Men for at opnå ægte italiensk ferie, er du nødt til besøge de italienske markeder. Gå fx et smut i Mercato Central, Europas største fødevarehal. Her finder du både kød, fisk, frugt og grønt. Fordyb dig i de italienske specialiteter, fx oste, pølser, vine og godt brød pak det i din rygsæk, og spis dine lækkerier i en af Firenzes smukke parker eller hyggelige pladser og nyd, at du holder ferie i en by, hvor du er omringet af skønhed.

Velkommen til Firenze

Bestil din miniferie her