Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

Budapest 

Budapest kombinerer den moderne storbys muligheder med historiske bygninger og et utal af seværdigheder.

Budapest er hovedstaden i Ungarn – byen bestod oprindelig af 2 byer, Buda og Pest, der først smeltede sammen til Budapest i 1873. De to bydele ligger på hver sin side af floden Donau og er forbundet med 7 smukke broer
.
Book billige flybilletter t/r til Budapest

Europas spa-hovedstad
Op gennem historien har Budapest været under indflydelse fra utallige folkeslag – og ikke mindst romere, tyrkere og russere har spillet en central rolle i byens udvikling. De ottomanske tyrkeres besættelse i det 15. århundrede efterlod sig fx tydelige spor i byens arkitektur og kultur, som betyder, at Budapest i dag kan bryste sig af nogle af verdens flotteste damp- og kurbade. Kombineret med stemningsfyldte svømmehaller og utallige tilbud om personlig pleje fortjener Budapest fuldt ud titlen som Europas ’spa-hovedstad’.

Det kongelige palads og den gamle by
Budas mest imponerende område er Castle Hill. Her findes de største middelaldermonumenter og museer. Slotsområdet, der er omgivet af en mur, består af to dele: den gamle by og det kongelige palads. Området kaldes Castle Hill, fordi det første slot oprindeligt blev bygget her i det 13. århundrede. Fra byens centrum kan du tage en malerisk tur med kabelbanen op til det kongelige palads og nyde den fantastiske udsigt over byen.

Den gamle by er et særpræget middelalderområde med små farverige huse, snævre gader og gyder. Her finder du noget, som er unikt for Buda, de såkaldte sedilia’er. Sedilia’er er dekorerede middelaldernicher i husenes ydervægge, hvor gæster kunne hvile sig og finde ly for regnen eller solen. Trinity Square er det ægte centrum i Castle Hill-området med mange restauranter og barer i de omkringliggende gader.
Under Castle Hill finder du Budas slotslabyrint, et 1.200 meter langt hulesystem, som er skjult 16 meter under jorden. Du kan komme på guidede ture og se, hvordan hulerne har været brugt i løbet af de forgangne århundreder.

Det kongelige palads har været ødelagt og genopbygget mange gange i løbet af historiens forløb – senest efter anden verdenskrig. Det blev aldrig genopbygget til beboelse, og paladset huser nu tre museer: Budapest Historiske Museum, det Ungarske Nationalgalleri og Museet for Moderne Kunst.

Matthias-kirken er næsten lige så gammel som det kongelige palads og fik sit navn efter Kong Matthias, der blev gift to gange her. Under restaureringen i begyndelsen af 1900-tallet kom middelalderlige kalkmalerier til syne, som tyrkerne tidligere havde kalket over, da kirken i det 16. århundrede blev omdannet til en moske. Der afholdes orgelkoncerter på bestemte aftener, hvilket viderefører en tradition fra 1867, hvor Liszts første udgave af den ungarske kroningsmesse blev opført under kroningen af Franz Joseph.

Den indre by - Pest
Den indre by er hjertet i den anden del af Budapest: Pest. Den nordlige del er et trendy område med mange butikker, dyre restauranter og hoteller i topklasse. Den sydlige del er for nylig blomstret op fra at være et stille område til et populært sted for både studerende og turister. Nu syder området af barer, caféer, klubber og restauranter.

Grønne områder, museer og spa-bade
City Park forsyner Pest med åbne, grønne områder samt forskellige museer såsom Flymuseet, Transportmuseet og Zoologisk Have. Her finder du også Széchenyi bad og svømmehal. I århundreder har man i Pest kunnet besøge badene, hvoraf nogle kan føres helt tilbage til de tyrkisk dominerede perioder, mens andre er rester fra art nouveau-perioden, hvor helende bade var meget populære.

Forkæl dig selv med en rejse til til Budapest