Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

Krakow 

UNESCO har sat Krakow på listen over verdens tolv mest betydningsfulde steder.

Den polske by er da også et visuelt festfyrværkeri af bygninger og monumenter, som for eksempel Wawel, der er en af de mest betagende kongelige boliger i Europa. For ikke at tale om den gamle bydel, der er en stor masse af flamboyante monumenter.

Læs om miniferie i Krakow
For polakkerne er de symboler på nationens historie - og for besøgende med grå koldkrigsbilleder af Østeuropa på nethinden, er de en åbenbaring.

Rigdom i kulturoplevelser
Krakow, den tidligere hovedstad og nu den centrale by i regionen, tilbyder turister en usædvanlig rigdom af kulturoplevelser. Hele året igenne byder byens kulturelle liv på ballet, opera og diverse musik forestillinger, klassisk, jazz og rock. En måned er sjældent uden en festival der hylder en helgen, en højtid eller bare årstiden. Krakow er simpelthen en oplevelse der bare venter på dig.

Mange seværdigheder
Til de mest værdifulde seværdigheder hører: kongeslottet Wawel, Markedspladsen, Jomfru Maria Kirken, værdifulde kunstsamlinger med Polens perle blandt alle perler: maleriet "Damen med Hermelinen" malet af Leonardo da Vinci.

Europas ældste universitet
I Krakow findes også et af de ældste europæiske universiteter, Jagiellonski Universitetet. I universitetets museum i den ældste bygning, Collegium Maius, findes den gyldne globus på hvilken der for første gang blev afmærket Nordamerika, der som bekendt blev opdaget af Columbus.

Byen uskadt efter 2. verdenskrig
Byen har 16 smukke kirker, som er forbundet gennem ‘route of saints’ (helgenernes rute), som giver besøgende i denne charmerende by mulighed for at udforske selve byen og lære mere om alle de helgener, der er forbundet med den. I modsætning til Warszawa overlevede Krakow anden verdenskrig stort set uden skader, og kan derfor byde på en lang række unikke arkitektoniske skatte. Derfor er byen blevet udpeget af UNESCO, som et af verdens vigtigste historiske steder.

Centrum for Krakows sociale liv
Byens markedsplads, som i størrelse kun overgås af Venedigs Piazza San Marco, er centrum for en stor del af Krakows sociale liv. Der findes en masse forskellige caféer, barer og restauranter på og omkring denne plads, og der er noget for alle. Lidt fra pladsen findes "Cloth Guild Hall", der er en forbløffende bygning, som repræsenterer Krakows handelstradition – og som i dag flyder over med alle tænkelige slags souvenirs.

Læs mere om Krakow - www

www.krakow.pl/

Krakow - rejseguide