Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

Bruxelles 

Rejser til Bruxelles med fly t/r og hotel

Storby ferie eller miniferie i Bruxelles


Bruxelles en spændende multikulturel , EU hovedstad, og en hyggelig by med mange seværdigheder og gode spisesteder.

Byens ældste del ligger indenfor ringvejen.Det meget moderne Bruxelles bevarer stadigvæk sit gamle hjerte koncentreret i de forgyldte laugshuse med gavlvendte facader på Grote Markt.
Det er indenfor ringvejen de fleste turister forbliver når de besøger Bruxelles - desværre – for også i forstæderne findes der meget at se. Marollen, der i dag er et meget trendy område, og ret dyrt at bo i, er byens ældste del. 

Byen har mange kirker, museer, parker og monumenter, og den er desuden et paradis for gourmeter. Bruxelles har alle slags spisesteder fra elegante fornemme restauranter til caféer på næsten hvert eneste hjørne, alle sammen af fortræffelig kvalitet, for belgierne sætter pris på god mad, hvilket vidnes af de mange restauranter , som er tildelt Michelin-stjerner.

KULTUR:

Victor Horta, Henry Van De Velde, Joseph Hoffmann - i Bruxelles kan man bl.a. beundre bygninger i Art Noveau (Jugend) stil, tegnet bl.a. af disse arkitekter. Byen er en af Europas bedste steder for denne stilart. En del husene kan besøges, bl.a. den lille blomsterhandleren på Koningsstraat, Café Falstaff og baren Ultième Hallucinatie. Et besøg i Victor Hortas hus i Elsene og i Old England bygningen, der for tiden huser Musikinstrument museet, er et ”must”. En anden stilart, der gør sig gældende i Bruxelles, er Art Deco.

Det kulturelle spiseseddel er ikke mindre mangfoldig: Opera, ballet, teater på adskillige sprog, avantgarde teater, koncerter, jazzcaféer, bistro-underholdning og disco står for et livligt natteliv som formentlig vil overraske de besøgende.

SEVÆRDIGHEDERNES BY

Udenfor centrum findes der en del seværdigheder værd at se, bl.a. Atomium og forlystelsesparken Bruparck med miniatureparken Mini-Europa. I nærheden af disse ligger også området Laeken med det Kongelige slot. Jo – der findes to kongelige slot i Bruxelles – et i centrum, der fungerer som kongens kontor, og et her i Laeken, hvor den kongelige familie bor. Slottet i centrum kan besøges hver sommer. Laeken slottets drivhuse kan besøges hvert forår, når blomsterne er i deres bedste flor. Et besøg i de belyste drivhuse om aftenen er en fantastisk oplevelse.

Bryssel råder over 90 museer – alt fra gammel kunst til tegneserier og fra chokolade til øl. I Jubelpark findes der et museumskompleks med hele tre museer: Det Kongelige Museum for Kunst og Historie, Militær- og Flymuseet samt Autoworld, et af Europas bedste bilmuseer. Museet for Gammel Kunst og Museet for Moderne Kunst, forbundet med en underjordisk gang, indeholder bl.a. værk af Rubens, Van Eyck, Breughel den ældre og den yngre samt Magritte. I Brussels on Stage i Sint-Hubertus Galleriet kan man stifte bekendtskab med byens historie og nutid på en anderledes måde. Hvis man ikke er til kunst og historie, kan man i Planète Chocolat se, hvordan man fremstiller chokolade, og i bryggeriet Cantillon, hvordan man brygger Bruxelles’ guld, øllet Geuze.

Julemarked i Bruxelles fra 28. december 2008
Et “winter wonderland” af eventyrlige dimensioner er den bedste betegnelse for julemarkedet i Bruxelles. Specielt det 18 meter høje pariserhjul, Big Wheel, med mere end 18.000 lys ser fantastisk ud, når mørket lægger sig over byen.

Julemarkedet i Bruxelles betegnes ofte som Europas mest oprindelige julemarked, og der er noget om snakken. De cirka 240 træboder, som julemarkedet består af, er placeret på pladsen ved den gamle børs i centrum af Bruxelles, Place Sainte Catherine og fiskemarkedet. I boderne, der kommer fra hele Europa, tilbydes alt fra traditionelt håndværk, smykker, håndlavet julepynt og lækre gastronomiske delikatesser.