Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

Thailand - Smilets land 

Lange hvide sandstrande kombineret med storbyens glæder i Bangkok har gjort Thailand til et yndet rejsemål. Intet andet asiatisk land har så mange templer og historiske ruiner der blot venter på at blive udforsket. 

Thailand er et elsket rejsemål, og alligevel er den eksotiske følelse og nyhedsværdien bevaret. Her kan du stadig finde en kridhvid strand, frodig natur og kultur, som både indbyder og fortryller. 

Intet andet sted i Asien finder man så mange templer, historiske ruiner og forladte byer som i Thailand, så hvis man er historisk interesseret, er Thailand det rette sted at tage hen. 
Er det ren afslapning man man ønsker er Thailands øer og strande synonymt med Paradis. Lange hvide sandstrande, skyggefulde palmer og turkisblåt hav er Thailands varemærke.
Vil man kombinere badeferien med storbyens glæder kan den pulserende metropol, Bangkok, varmt anbefales. Byen sitrer af aktivitet døgnet rundt og er samtidig en kulturel skattekiste.

Bedste rejsetid
Hvornår man skal besøge Thailand afhænger meget af, hvor i landet man skal hen. Overordnet er det dog bedst at rejse fra november til februar. I disse måneder regner det mindst og det er knap så varmt som resten af året.

Mad og drikke
Thailands mad er krydret og stærk. De vigtigste krydderier er chili, både røde og grønne, limeblade, koriander, ingefær, citrongræs og hvidløg. Thaierne serverer alt fra grøntsagssuppe til fiskeretter og det vigtigste tilbehør er ris eller nudler.
Vin og spiritus er meget dyrt og det thailandske øl er meget stærkt. Der serveres mange gode limonader, og kaffe og te kan fås i alle tænkelige afskygninger.

Lokal transport

Når man skal rejse rundt inden for Thailands grænser, er der rigtig mange gode muligheder. Busser i alle kvaliteter kører rundt mellem de forskellige byer. Togene har også en fin kvalitet, men er en langsommeste transportform. Skal man bevæge sig rundt i byerne, kan en tur i de særprægede Tuk Tuks varmt anbefales.

Taxi
Der er mange taxaer i Thailand, og de har stort set alle sammen et taxameter. Det er dog ikke altid det bliver slået til, så det er en god ide at aftale prisen i forvejen. Det er ikke alle taxachauffører, der taler engelsk, så sørg for at have destinationen skrevet ned på thai.

Billeje
Biler og motorcykler kan lejes over hele landet, men man skal være opmærksom på, at trafikken i Bangkok er umulig og at man kører i venstre side af vejen.

Andre transportformer
En Tuk Tuk er en blanding mellem en knallert og en cykel. De er gode til korte ture, og bør bestemt unde sig selv en tur i dette særprægede transportmiddel trods deres til tider hasarderede kørsel. 

Rickshaws
Cykeltaxaer er gode til kortere ture og billige.

Valuta
Baht (B) -1B = 100 satang 

For mere information om Thailand se www.travelmarket.dk