Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

Kina 

Riget i Midten har påbegyndt en ny æra og aldrig før har landet været så åbent for turister. At besøge Kina er som at tage til en helt anden verden. 

Landet har alt fra store pulserende storbyer til storslåede og uberørte arealer i Indre Mongoliet med ørkner, hellige bjerge og kejsertidens ruiner ind i mellem. 

Kinas turbulente fortid sætter sit præg overalt i nationen, hvor man kan se storslåede bygningsværker fra de forskellige perioder i historien. Aldrig har nationens seværdigheder været i så god stand, og man forsøger stadig at udbedre skaderne fra kulturrevolutionen, så landet kan blive endnu mere attraktivt.

Bedste rejsetid

Det er bedst at besøge Kina i foråret (marts og april) og i efteråret (september og oktober). Chancen for sol og lune temperaturer er størst i disse perioder. Resten af året er det enten meget koldt og fugtigt eller meget varmt og fugtigt. 

Mad og drikke
Det kinesiske køkken er opdelt efter geografi. Mod nord er det det robuste Beijing køkken, hvor Peking and er den største specialitet. Mod syd er det Guangzhou køkkenet, der er en farverig blanding af grøntsager og forskellig slags kød, fisk og fjerkræ. Mod øst serveres Shanghai køkkenet, der er berømt for sine fiske og skaldyrsretter. Det sidste køkken, det vestlige Sichuan køkken, er meget krydret og velsmagende. Den mest populære drik i Kina er thé. Til maden drikker mange kinesere øl, der for alvor er ved at vinde indpas i landet.

Lokal transport
Infrastrukturen i Kina udbygges år for år. I dag kan man rejse med tog og Fly til alle landets provinser med undtagelse af Tibet. Forholdene forbedres hele tiden, og i de nyeste langdistance tog er der komfortable kupeer og gode spisevogne. Bevæger man sig rundt i Kinas storbyer, er det at foretrække at køre på cykel eller i taxi. Det er utrolig billigt at køre taxi i Kina.

Bus
Langtursbusserne er billige, men ikke særlig præcise og meget ukomfortable. Bybusserne er meget billige og derfor overfyldte. Samtidig er det svært at finde den rigtige, da destinationen kun står skrevet på kinesisk.

Tog
Over 50.000 kilometer skinner forbinder alle landet provinser med undtagelse af Tibet. Togene er både billige, hurtige og præcise. Der findes fem forskellige klasser på togene, og børn under 1 meter rejser gratis.

Taxi
Der er taxier i de fleste større byer. Selv om de alle har taxameter, er det en god ide at aftale prisen alligevel, da de sjældent virker. Det er meget billigt at køre i taxi i Kina.

Båd eller færge
På Kinas store floder sejler der færger som alternativ til tog og Fly. Der sejler også regelmæssige færger mellem Kina og Hong Kong.

Valuta
Renminbi Yuan (RMBY). 1RMBY=10 chiao/jiao eller 100 fen. 

Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 19.00 i Kina. 

For mere information om Kina se www.travelmarket.dk


 
VALGTE