Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

USA 

Alt hvad du ønsker, skal du finde, sådan kunne et slogan om USA godt lyde, her er skønne, hvide sandstrande fyldt med palmer, store skovområder, ørkenområder, fremragende skisportsmuligheder i bjergene og fascinerende storbyer, der aldrig sover.
USA er landet, der har alt. Amerikanerne siger selv, at de er en succes historie, der viser, hvordan så mange folkeslag kan leve sammen i et land. 

USA er et storslået land, både menneskeligt og landskabsmæssigt. Man finder alle kulturer repræsenteret, når man rejser gennem landet, ligesom man møder en mangfoldighed af landskabsbilleder, som man ikke finder andre steder i verden. 

USA dækker en stor del af de Nordamerikanske kontinent, landet grænser op til Canada og Mexico. USA har en stor variation i geografi på grund af størrelsen. Klimaet går fra subtropisk til arktisk med en ligeså stor bredde i flora og fauna. Landet har tre store bjergkæder, the Appalachians i øst, the Rocky Mountains i vest og the Sierra Nevada langs grænsen mellem Nevada og Californien.

Bedste rejsetid
Det mest populære tidspunkt at besøge USA på er i sommermånederne fra juni til august, men forår og efterår kan også være gode tidspunkter. Rejsende skal dog være opmærksomme på, at der øst for Rocky Mountains kan være meget varmt og en høj luftfugtighed om sommeren. Hvis man besøger landet om vinteren, er der gode muligheder for at dyrke skisport. 

Mad og drikke
I USA er der alle muligheder, når man vil spise. Der er flerstjernede restauranter, almindelige spisesteder og fast-food kæder. Der serveres alt, og der er mange internationale køkkener og restauranter fra andre lande. En almindelig ret består dog ofte af bøf og salat. Desuden er barbecue en af amerikanernes yndlingsmenu, når vejret tillader det. Med hensyn til drikkevarer kan man få alt fra gode vine til fremragende øl og god spiritus.

Drikkepenge
Det er normalt at give cirka 15 procent i drikkepenge på restauranter, hoteller og til taxichauffører. 

Fly
Der er gode muligheder for at flyve indenrigs i USA. Der flyves mellem alle større byer, og på grund af de mange flyselskaber er der stor variation mellem priserne.

Bus
Bussystemet i USA er rigtig godt udviklet. Man kan komme stort set alle steder hen med bus og til en rimelig pris. Det største busselskab med langdistance busser er Greyhound. 

Tog
Der er gode togforbindelser i landet. Der kører tog mellem alle større byer i landet, og tog er en god måde at nyde naturen på, mens man rejser. Amtrak er det største togselskab med over 500 ruter. Der er mange steder mulighed for at købe et turpas, der gør, at man kan stå af og på efter behov. 

Taxi
Der kører taxier i alle byer i USA. De fleste kører med taxameter og kan nemt hyres på gaden. BillejeMed et godt udbygget vejnet er bilen en god transportform i USA. Det er muligt at leje biler i stort set alle byer, man skal dog være over 21 år for at leje en bil.

Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 6.00 på østkysten i USA.
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 5.00 i den midterste del af USA.
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 4.00 i vestlige bjergregion i USA.
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 3.00 ved vestkysten i USA.

ValutaUS Dollar (US$) 
US dollar 

Velkommen til USA!
 
VALGTE
USA
FERIEMÅL