Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

Kroatien 

Kroatien er et land, der har oplevet en del og har gennemgået mange forandringer. I dag møder man dog et Kroatien i fuldt flor og spækket med fremragende naturoplevelser og imponerende historiske seværdigheder. 

Trods den tragiske borgerkrig i det tidligere Jugoslavien i slutningen af det 20. århundrede fremstår Kroatien om umuligt endnu smukkere, end det gjorde for ti år siden. 
Strandene, bjergene og naturen i øvrigt er lige så betagende som altid, men mange af de historiske byer og seværdigheder har gennemgået en omfattende genopbygning og renovering, og det har i flere tilfælde gjort dem endnu flottere, end de var. Det er således et Kroatien i fuld flor og fremdrift, der møder besøgende. 

Landet gemmer på masser af oplevelser til rejsende, der vælger at udforske landet i det tidligere Jugoslavien.

Bedste rejsetid
Klimaet i Kroatien varierer dels fra sommer til vinter, dels fra nord til syd. I syd er det generelt Middelhavstemperaturer og -klima i øvrigt, der dominerer, mens den nordlige del af landet mere ligner Centraleuropa, hvad vejret angår. Vintrene kan være temmelig kolde. Men typisk ligger temperaturerne omkring frysepunktet og lidt over.

Mad og drikke
Det kroatiske køkken er påvirket af mange af de omgivende landes madtraditioner. Blandt specialiteterne hører Sarma, der er farserede kålblade, Kulen, en stærk pølse og forskellige slags fiske- og svinekødsretter. Dertil kommer, at alle regioner har deres specielle egnsretter. Til den gode kroatiske mad drikker kroaterne landets egen vin.

Drikkepenge
På hoteller og i restauranter forventer man at få ti procent i drikkepenge. Det er også normalt at give taxichauffører cirka ti procent.

Lokal transport
Busserne er langt det bedste offentlige transportmiddel til at komme rundt i Kroatien. De er som regel nye, og de er altid hurtige. Priserne er ganske vist lidt højere end for en tilsvarende strækning med tog, men fleksibilitet og hastighed gør dem meget konkurrencedygtige. Der findes indenrigsfly, men de er ikke noget reelt alternativ, med mindre man bruger dem som tilslutning til en udenrigsforbindelse.

Bus
Kroatien har et glimrende bussystem, der forgrener sig ud over hele landet. Busserne er som regel i god stand og priserne relativt lave. Så busserne er meget konkurrencedygtige i forhold til både Fly og tog.

Tog
Togene er en del billigere en busserne, men tager tilgengæld en del længere tid. Men det gør måske ikke så meget for Kroatien er et smukt land, ikke mindst oplevet gennem et tog vindue.

Taxi
I de store byer er taxier ikke noget problem at få fat i. De kører som regel efter taxameter.

Billeje
Alle de store udlejningsselskaber har afdelinger i Kroatien. I nogle byer kan man også finde lokale udlejningsfirmaer. 

Valuta
Kuna (HRK) 

Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 12.00 i Kroatien
 
VALGTE
FERIEMÅL