Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

Split 

Byen Split
Dalmatinerkystens hovedby Split har været beboet i 1700 år og lever stadig. Byen har mange særdeles spændende museer. Blandt andre to arkæologiske der leverer et flot vidnesbyrd om Splits fortid som romersk kejserby. Split har også flere kunstmuseer og gallerier. 

Split er utrolig spændende og du kan mærke den hyggelige stemning i denne pragtfulde og charmerende by. Her findes både kultur og historie, paladser og katedraler, restauranter, natteliv og shopping. 

Split er en charmerende by med en dejlig havnepromenade, der er det naturlige samlingspunkt i byen. Her blandes turister med lokalbefolkningen, som tropper op i mærketøj og solbriller. Tag en pause på en af de mange caféer og lad dig underholde af de mange typer af mennesker der går forbi.

Gode transportmuligheder
Fra Split kan du let komme videre til de fleste dele af Kroatien. Du kan tage med lokalbussen mod syd til Makarska Riviera eller hele vejen ned til Dubrovnik. Der afgår busser til Zagreb og til Istrien og andre nordlige dele af landet. Fra havnen afgår færger til Brač eller Hvar og også til Italien.
Rig mulighed for aktiviteter i området omkring Split.

White Water raftinge med borgkig

Nord for Split løber floden Cetina, hvor der er rig mulighed for White Water rafting og kanosejlads. Her og også borgen Klis, der blev bygget i forsvar mod tyrkerne. 

Kroatisk ø-tur
Split er også   et godt udgangspunkt  for ø-blafning i Adriaterhavet. Fra byen går der et væld af færger og både til en lang række charmerende og spændende øer, som bl.a. Hvar og Vis der begge er et besøg på en uge eller to værd.
 
VALGTE