Menu
Forside
Bestil fly & Hotel
Bestil bil
Bestil hotel
Storbyferie
Bestil Forsikring
Information
Teater i London

Pas, Visa osv.

Vigtige informationer vedr. pas osv.
Det er vigtigt at sikre, at man er i besiddelse af al nødvendig dokumentation til rejsen, inklusiv pas, visa, vaccinationskort o.s.v. Krone Rejser anbefaler derfor, at man kontakter det pågældende lands ambassade eller konsulat, da Sterling vil afvise passagerer uden gyldig dokumentation. Det kan tage tid at få udstedt visa eller fornyet et pas, så det er vigtigt, at man kontrollerer, at passet er gyldigt i hele rejseperioden. Vær opmærksom på, at nogle lande kræver, at passet har en længere gyldighedsperiode.

Det er vigtigt, at det navn, som står på billetten, er identisk med det navn, som står i passet.

Når der rejses til/fra lande, der er medlemmer af Schengen til/fra lande udenfor Schengen, vil ekstra kontrol af pas blive foretaget ved det første stop i et Schengen land, selvom dette land ikke er det endelige bestemmelsessted. Medlemmer af Schengen er: Belgien, Danmark inklusiv Færøerne og Grønland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Island, Italien, Luxemburg, Norge, Portugal, Spanien, Sverige samt Tyskland og Østrig.

Pas skal medbringes ved rejser også inden for Schengensamarbejdet.

Særlige pasregler til USA : 

Siden den 26. oktober 2004 har USA krævet, at dit pas skal være maskinlæsbart, hvis du ønsker at rejse ind i USA. De
amerikanske myndigheder stiller desuden krav om, at pas udstedt efter den 26. oktober 2006 skal være biometriske.
Alle danske pas, som er udstedt efter 1. marts 1997, er maskinlæsbare. Pas udstedt efter 1. august 2006 er biometriske og maskinlæsbare. Du skal altså kun have fornyet dit pas i forbindelse med rejse til USA, hvis dit pas er udstedt før den 1. marts 1997. Bemærk desuden at børn skal have deres eget pas, og ikke må stå indskrevet i forældrenes.